Święto książki kulinarnej już 19 lipca w Warszawie
W dniach 19 – 21 lipca w Warszawie po raz pierwszy odbędą się Targi Książki Kulinarnej. W jednym miejscu zbiorą się wydawcy, którzy w swoich portfolio mają publikacje dotyczące jedzenia i gotowania. Pomysłodawczynią inicjatywy jest Marta Gessler, właścicielka restauracji Qchnia Artystyczna, a także felietonistka i autorka książek.
W dniach 19 – 21 lipca w Warszawie po raz pierwszy odbędą się Targi Książki Kulinarnej. W jednym miejscu zbiorą się wydawcy,*którzy w swoich portfolio mają publikacje dotyczące jedzenia i gotowania*. Pomysłodawczynią inicjatywy jest Marta Gessler, właścicielka restauracji Qchnia Artystyczna, a także felietonistka i autorka książek.
Nigella, Jamie, Julia Child, Siostra Anastazja – książki tych i innych popularnych autorów książek kulinarnych będzie można zobaczyć i kupić w trakcie trzydniowego kulinarno-wydawniczego święta. Swój udział w targach potwierdziło ponad 20 wystawców. Wśród nich między innymi: Wydawnictwo Literackie, Nasza Księgarnia, Wydawnictwo Albatros, G+J, Mamania, Publicat, SBM, Hanami, Wydawnictwo WAM oraz księgarnie Books for Cooks, Cook Off i Traffic Club. Na miejscu goście będą mogli spotkać również redaktorów kulinarnych magazynów takich jak Kukbuk, Magazyn Smak czy Food Service.
Oprócz sprzedaży książek podczas targów odbędą się liczne wydarzenia towarzyszące – między innymi warsztaty z Martą Gessler, wymiana książek kulinarnych, ekologiczno-kulinarne warsztaty dla dzieci, spotkania z kuchnią japońską i nowozelandzką. Targi Książki Kulinarnej stanowią część programu Zielonego Jazdowa – letniego projektu Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski.
Targi będą miały miejsce na terenie restauracji Qchnia Artystyczna Marty Gessler i dziedzińca Centrum Sztuki Współczesnej.
19, 20, 21 lipca
Targi będzie można odwiedzać każdego dnia od 10:00 do 20:00
Wstęp bezpłatny