1. grudnia w Akademii Kurta Schellera odbyła się promocja książki Kuchnia polska jakiej nie znacie.
Kurt Scheller prezentuje w niej 107 najlepszych przepisów polskiej kuchni. Kurt Scheller wykorzystuje do ich przygotowania polskie składniki, wyczarowując kompozycje nierzadko egzotyczne. Publikacja wzbogacona została notą biograficzną, a także opiniami mistrza kuchni o gotowaniu i przyjemności jedzenia.
Kurt Scheller jest dyplomowanym szefem sztuki kulinarnej, byłym szefem kuchni warszawskiego hotelu Bristol i Sheraton. Swoje doświadczenie zawodowe zdobył w wielu krajach, pracując w Anglii, Holandii, Francji, Niemczech, Ekwadorze, Kuwejcie, Egipcie, Rosji, Bahrajnie i na Jamajce. Jest członkiem wielu międzynarodowych profesjonalnych organizacji kulinarnych, wśród nich Cordon Noir Gourment, Cercle des Chefs de Cuisine, Tougues Blanches International. Jest założycielem i fundatorem organizacji skupiającej polskich szefów kuchni i kucharzy. W Polsce mieszka od 1991 roku.
Akademia Kurta Schellera istnieje od 2002 roku i cieszy się popularnością nie tylko wśród profesjonalistów, ale także wśród amatorów, pragnących szkolić swoje umiejętności kulinarne. Akademia promuje kuchnię z całego świata, ma na celu prezentowanie odrębności kulturowych.
Książka ukazała się nakładem Wydawnictwa Edipresse Polska.