I stało się! Książka J.K. Rowling Harry Potter i Książę Półkrwi została zepchnięta ze szczytów list bestsellerów. Jej miejsce zajęła książka kucharska.
Simon Hopkinson i jego Roast Chicken and Other Stories uznana została za najbardziej użyteczną książkę kucharską wszech czasów.
Książka została wydana siedem lat temu. Jednakże zainteresowanie nią pojawiło się niespodziewanie właśnie teraz. Jak powiedział Damian Pearchy z Amazon.com, z drugiego wydania tej publikacji w ciągu jednego dnia sprzedało się w więcej egzemplarzy, niż w ciągu siedmiu lat obecności książki na rynku.
Ponownie odkryta książka jest zbiorem 160 przepisów kuchni francuskiej i angielskiej. Przez pisarzy, restauratorów i szefów kuchni nazwana została kulinarną biblią. Simon Hopkinson jest komplementowany przede wszystkim za ciepłe i humorystyczne przedstawienie sztuki kulinarnej.
Wydawca, aby sprostać zainteresowaniu, jest zmuszony przygotować kolejny dodruk. Od przyszłego miesiąca rewelacyjna książka kucharska znów będzie dostępna w księgarniach.