Trwa ładowanie...
d5l5pi6
18-07-2022 09:00

Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1

książka
Oceń jako pierwszy:
d5l5pi6
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianegopodręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka zdrowego i chorego oraz Żywienie a zdrowie publiczne.
Zgodnie z tytułem pierwszy tom prezentuje kompleksowo ujęte podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka. Jest to jedyny na polskim rynku podręcznik akademicki prezentujący aktualną wiedzę z zakresu nauki o żywieniu człowieka, wykorzystywany przez studentów wielu kierunków studiów związanych z żywnością, żywieniem i zdrowiem. Jej autorami jest szerokie grono najwybitniejszych krajowych nauczycieli akademickich i specjalistów reprezentujących różne dyscypliny nauki związane z odżywianiem się człowieka.
Książka Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu przeznaczona jest dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.

Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1
Numer ISBN

978-83-01-22116-4

Wymiary

165x235

Oprawa

miękka

Liczba stron

738

Język

polski

d5l5pi6

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d5l5pi6
d5l5pi6
d5l5pi6
d5l5pi6