Trwa ładowanie...
d18485v
31-01-2020 15:51

Zakwas. Technologia w piekarni

książka
Oceń jako pierwszy:
d18485v
Zakwas. Technologia w piekarni
Tytuł oryginalny

Handbuch Sauerteig

Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze? Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego? W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej – oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach. W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu czy też metody biologii molekularnej służące analizowaniu jego mikroflory. W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.: - prowadzenia zakwasu żytniego i pszennego, - zasad działania urządzeń do produkcji zakwasów wraz z prezentacją ich wad i zalet, - możliwości dostosowania metody prowadzenia zakwasu do indywidualnych potrzeb, - kultur starterowych do wyprowadzania zakwasów w zakładach piekarniczych

Zakwas. Technologia w piekarni
Numer ISBN

978-83-01-18299-1

Wymiary

155x240

Oprawa

twarda

Liczba stron

470

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d18485v
d18485v
d18485v
d18485v