Trwa ładowanie...
d2139p9
d2139p9

Świat od kuchni. W poszukiwaniu posiłku doskonałego

książka
Oceń jako pierwszy:
Świat od kuchni. W poszukiwaniu posiłku doskonałego
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Wydawnictwo
Seria
Świat od kuchni. W poszukiwaniu posiłku doskonałego
Materiały prasowe

Anthony Bourdain to marka sama w sobie. Znany z telewizyjnego cyklu programów kulinarnych, w których w co najmniej bezpośredni sposób przedstawia wszystko, co zjeść należy, i to, czego spożywać absolutnie się nie powinno, napisał pamiętnik ze swoich kulinarnych podróży. Książka szybko pojawiła się na liście bestsellerów „New York Timesa” oraz zdobyła tytuł 2002 Food Book of the Year, nada-wany przez British Guild of Food Writers, a sam autor ugruntował sławę jednego z najciekawszych szefów kuchni. W „Świecie od kuchni” Tony Bourdain w znamienny dla siebie ener-getyzujący sposób otwiera przed Czytelnikiem drzwi najbardziej za-skakujących restauracji świata i opisuje najdziwaczniejsze, często przerażające potrawy. W czasie tej podróży dociera m.in. do Kambo-dży, Portugalii, Japonii, Wietnamu, Rosji, Francji, Wielkiej Brytanii, Meksyku i wschodniego wybrzeża USA. Czym zaskoczy orientalne menu? M.in. trującą rybą fugu, którą mogą przygotowywać jedynie kucharze ze specjalną licencją, jeszcze bijącym sercem kobry, sma-żonymi na chrupko baranimi jądrami czy gotowanym embrionem kaczki. A który z nich to, według Tony’ego Bourdaina, posiłek doskonały? Tego Czytelnik się dowie z książki.

Świat od kuchni. W poszukiwaniu posiłku doskonałego
Numer ISBN

978-83-7705-225-9

Wymiary

130x205

Oprawa

twarda

Liczba stron

336

Język

polski

Podziel się opinią

Share
d2139p9
d2139p9
d2139p9
d2139p9
d2139p9