Trwa ładowanie...
d4hnnbk

Pyszne chwasty. Wydanie rozszerzone

książka
d4hnnbk
Oceń jako pierwszy:
Pyszne chwasty. Wydanie rozszerzone
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Polskie pola i ogrody kryją w sobie mnóstwo kulinarnych skarbów. Ta książka uczy, jak wprowadzić do codziennego menu rośliny o ciekawych smakach i wartościowych składnikach. Z pokrzywy i stokrotki, zebranych podczas zwykłego spaceru, stworzymy niezwykłe dania. Gorąco polecam!

Ewa Wachowicz

Brakowało mi poradnika, który przełoży na język codziennego gotowania pomysły współczesnych kucharzy, znajdujących poezję smaku w roślinach z pobliskiej łąki. Piękne zdjęcia i inspirujące przepisy sprzyjają kulinarnym eksperymentom. Tego lata jemy mlecze!

Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i „Elle”

Wyjątkowe propozycje smacznych dań z roślin, które nie zawsze lubimy oglądać w naszych ogródkach – chwastów. Jadalnych, zdrowych i skrywających wiele oryginalnych smaków.

Czy zamiast uparcie pozbywać się chwastów, nie prościej, przyjemniej i bardziej eko będzie po prostu je zjeść?

Zasmakuj w zupie z kurdybankiem, upiecz wegańskie bułeczki z komosą i skosztuj spaghetti z pączkami mniszka. A na deser zjedz tort z pokrzyw i wypij kawę z mniszka!

Pokrzywa, tasznik, babka czy gwiazdnica nie muszą być wrogimi intruzami, lecz mogą stać się składnikami smakowitego dania!

Pyszne chwasty to nie poradnik surwiwalowy, ale inspirująca książka kucharska. Rozszerzone wydanie, 142 przepisy!

Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka książek Jadalne kwiaty, Różane przepisy, Smakowite drzewa i Smaki ogrodu (2021). Prowadzi bloga kulinarnego Trochę Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie dzikich roślin i jadalnych kwiatów. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.

d4hnnbk
Pyszne chwasty. Wydanie rozszerzone
Numer ISBN

978-83-8103-717-4

Wymiary

165x235

Oprawa

twarda

Liczba stron

352

Język

polski

Podziel się opinią

Share
d4hnnbk
d4hnnbk
d4hnnbk
d4hnnbk
d4hnnbk