Trwa ładowanie...
d4gvs7d
04-02-2020 00:52

Konfitury. Sekrety, tradycja i smak

książka
Oceń jako pierwszy:
d4gvs7d
Konfitury. Sekrety, tradycja i smak
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Konfitury są świetnym dodatkiem do ciast, można posmarować nimi grzanki, naleśniki lub chrupiące bułeczki do porannej kawy, nadają sosom do mięs lub warzyw oryginalny smak. Babcie słodziły konfiturą malinową herbatę, by nie dać się jesiennemu przeziębieniu. Na dnie każdego słoika z konfiturami, czy to dyniowymi czy śliwkowymi z pomarańczą, znajduje się troska i miłość, najzdrowszy składnik każdego dania przygotowanego w domu.

W książce przedstawiono ponad 80 oryginalnych pomysłów na konfitury z warzyw i owoców sezonowych i egzotycznych. Nowoczesne konfitury łączą różne smaki. To wyjątkowo zdrowy, naturalny dodatek do codziennej diety, uczta dla podniebienia. Autorką książki jest Wanda Jackowska, dziennikarka, która prowadziła przez 10 lat popularny, pierwszy w telewizji polskiej program kulinarny „Gotowanie na ekranie”.

Konfitury. Sekrety, tradycja i smak
Numer ISBN

978-83-280-4233-9

Wymiary

160x235

Oprawa

miękka ze skrzydełkami

Liczba stron

176

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4gvs7d
d4gvs7d
d4gvs7d
d4gvs7d