Trwa ładowanie...
d47xf8w

Jadalne kwiaty. Wydanie rozszerzone

książka
d47xf8w
Oceń jako pierwszy:
Jadalne kwiaty. Wydanie rozszerzone
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Ależ to jest piękna książka! Pobudzające kulinarną wyobraźnię przepisy, mnóstwo dobrze podanej wiedzy oraz pachnące, wibrujące kolorami i ciepłem zdjęcia Autorki… Natychmiast chcę to wszystko ugotować!

Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i „Elle”

Rozszerzone wydanie – 186 przepisów na dania jak z bajki!

Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje – kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, lecz także doskonale… smakować!

Małgorzata Kalemba-Drożdż wprowadza je do swojej kuchni nie w charakterze dekoracji, ale jako danie główne.

Rozsmakuj się w złocistej tarcie z kwiatami cukinii!

Oczaruj gości czekoladowym tortem fiołkowym i lodami z magnolii!

Zaserwuj pasztet z aksamitkami i kwiaty rzepaku w ostrym sosie!

Poznaj magiczny smak zupy z liliowca i skosztuj wyśmienitej nalewki pierwiosnkowej.

Jadalne kwiaty to niezwykła książka kucharska. Dowiesz się, jakich kwiatów trzeba unikać, a jakie są w pełni bezpieczne, jak je zbierać i przechowywać, oraz przede wszystkim – jak przyrządzić z nich pyszne potrawy.

Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka książek Pyszne chwasty, Jadalne kwiaty, Smakowite drzewa i Skarby ogrodu (2021). Prowadzi blog kulinarny Trochę Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie kwiatów i dzikich roślin. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.

d47xf8w
Jadalne kwiaty. Wydanie rozszerzone
Numer ISBN

978-83-8103-716-7

Wymiary

165x235

Oprawa

twarda

Liczba stron

360

Język

polski

Podziel się opinią

Share
d47xf8w
d47xf8w
d47xf8w
d47xf8w
d47xf8w