Inżynieria procesowa. Dyfuzyjny ruch masy
| Forma wydania | Książka |
| Rok wydania | 2020 |
| Autorzy | |
| Kategoria | |
| Wydawnictwo |
Inżynieria procesowa jest dyscypliną naukową z dziedziny nauk technicznych. Zajmuje się badaniem i opisem praw i procesów zachodzących w płynach i w układach płyn- ciało stałe.
Wraz z technologią inżynieria procesowa daje integralny opis wszystkich procesów przemysłowych zachodzących w przemysłach: chemicznych. spożywczym, biotechnologicznych, a także zjawisk zachodzących w środowisku naturalnym.
Podstawy inżynierii procesowej stanowią:
mechanika płynów,
wymiana ciepła i
dyfuzyjny ruch masy.
Ostatnia książka prof. Zarzyckiego dotyczy zasad i procesów związanych z dyfuzyjnym ruchem masy. Książka kierowana jest do studentów studiów wyższych takich kierunków jak INŻYNIERIA CHEMICZNA,INŻYNIERIA ŚRODOWISKA, INŻYNIERIA MECHANICZNA
| Numer ISBN | 978-83-01-21239-1 |
| Wymiary | 165x235 |
| Oprawa | miękka |
| Liczba stron | 276 |
| Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze