Trwa ładowanie...
d105nq1
04-02-2020 01:27

Historia polskiego smaku. Kuchnia Stół Obyczaje

książka
5.0
(1 głos)
Oceń:
d105nq1
Historia polskiego smaku. Kuchnia Stół Obyczaje
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Co jadano w Biskupinie? Jaka była ulubiona potrawa królowej Jadwigi? Czym podejmował gości Bolesław Bierut? Co to są chucherka? Albo maćkowa jucha? Setki podobnych ciekawostek znajdziemy w Historii polskiego smaku, lecz to tylko jedna z wielu jej zalet. W oparciu o różnorakie źródła, od archeologicznych po gazetowe, autorzy sporządzili fascynujący przegląd polskich kulinarnych upodobań i uwarunkowań, napisali jedyną w swoim rodzaju książkę. To nie tylko dzieje kultury materialnej, ale również naszych odczuć, wierzeń i przesądów na temat tego, co utrzymuje nas przy życiu, czyli jedzenia. Książkę przeczytać powinien każdy, kto interesuje się kulinariami. Tadeusz Pióro

Historia polskiego smaku. Kuchnia Stół Obyczaje
Numer ISBN

978-83-7705-269-3

Wymiary

195x235

Oprawa

twarda

Liczba stron

296

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d105nq1
d105nq1
d105nq1
d105nq1