Trwa ładowanie...
d3y7vyj
d3y7vyj

Enzymy w technologii spożywczej.

książka
Oceń jako pierwszy:
Enzymy w technologii spożywczej.
Tytuł oryginalny

Enzymes in food technology

Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
d3y7vyj
Enzymy w technologii spożywczej.
Materiały prasowe
Enzymy w technologii spożywczej.

Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś około 800 p.n.e. zaczęto wykorzystywać żołądki bydła oraz enzym chymozynę przy produkcji serów. Enzymy w technologii spożywczej to publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym. Kolejne rozdziały przedstawiają podstawy teoretyczne jak również praktyczne zastosowania enzymów endogennych oraz egzogennych w technologii żywności i napojów oraz opisują, w jaki sposób enzymy przyczyniają się do poprawy jakości surowców, a w jaki modyfikują zjawiska biochemiczne i fizyczne, które określa się mianem „przetwórstwa żywności”.

Enzymy w technologii spożywczej.
Numer ISBN

978-83-01-18779-8

Wymiary

165x235

Oprawa

miękka

Liczba stron

380

Język

polski

d3y7vyj

Podziel się opinią

Share
d3y7vyj
d3y7vyj

d3y7vyj
d3y7vyj
d3y7vyj