Trwa ładowanie...
d3f08pr
04-02-2020 13:38

Chemia żywności t.2

książka
Oceń jako pierwszy:
d3f08pr
Chemia żywności t.2
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.

Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.

W tomie 2 opisano:

- witaminy;

- rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze;

- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;

- alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;

- toksyny surowców żywnościowych;

- dodatki do żywności i suplementy diety;

- analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.

Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.

Chemia żywności t.2
Numer ISBN

978-83-01-19626-4

Wymiary

165x235

Oprawa

miękka

Liczba stron

340

Język

polski

d3f08pr

Podziel się opinią

Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3f08pr
d3f08pr
d3f08pr
d3f08pr