Badanie towarów spożywczych
| Forma wydania | Książka |
| Rok wydania | 2018 |
| Autorzy | |
| Kategoria | |
| Wydawnictwo |
Profesor AGH Wiktor Kubiński z zespołem naukowców przedstawia kolejną książkę z towaroznawstwa i badania towarów – tym razem praktyczne kompendium wiedzy dotyczące zastosowania metod badania towarów spożywczych.
Obecna książka zawiera przegląd bardzo wielu metod badania takich towarów spożywczych, jak np.:
-mięso, podroby i przetwory,
-drób, jaja i przetwory,
-tłuszcze roślinne i zwierzęce
-warzywa i owoce czy
-przetwory zbożowe.
Publikacja kierowana jest przede wszystkim do studentów technologii żywności, towaroznawstwa czy inżynierii produkcji, ale również do praktyków – technologów, specjalistów ds. kontroli jakości itd.
| Numer ISBN | 978-83-01-20047-3 |
| Wymiary | 165x235 |
| Oprawa | miękka |
| Liczba stron | 300 |
| Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze