Zdrowe zielone proteiny
Tytuł oryginalny | The new green protein : 20 gröna proteinkällor och 60 enkla, läckra recept |
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2020 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Coraz więcej osób rezygnuje z mięsa i produktów odzwierzęcych. Co jednak zrobić, gdy jesteśmy aktywni fizycznie i potrzebujemy dużo białka? Jak zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na proteiny, stosując dietę roślinną?
Z książki Zielone proteiny dowiesz się między innymi:
ile białka potrzebuje Twój organizm?
jakie są najlepsze źródła roślinnego białka?
jak przygotowywać dania, aby były smaczne i zawierały wszystkie składniki odżywcze, które są Ci potrzebne.
W Zdrowych zielonych proteinach znajdziesz również 60 autorskich przepisów na pyszne, pełne protein roślinne dania.
Therese Elgquist
Szwedzka promotorka kuchni roślinnej, stylistka, autorka książek i artykułów. Prowadzi popularny blog poświęcony kuchni roślinnej oraz prowadzi warsztaty, podczas których dzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem.
Numer ISBN | 978-83-8132-096-2 |
Wymiary | 170x240 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 160 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze