Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności
Tytuł oryginalny | Food supply chain management and logistics |
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2016 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu logistyki w przemyśle spożywczym. Prezentuje liczne rozwiązania logistyczne i metody zarządzania łańcuchami dostaw w sektorze żywnościowym oraz aktualne trendy obecne w branży. W publikacji zawarto informacje dotyczące: • logistyki dostaw artykułów spożywczych, • przetwórstwa żywności, • zarządzania ryzykiem w łańcuchu dostaw produktów żywnościowych, • innowacji i trendów technologicznych, • aspektów bezpieczeństwa żywności, • wyzwań w międzynarodowych łańcuchach żywności, Ponadto zaprezentowano liczne studia przypadków. Książka jest skierowana do menedżerów i pracowników sektora żywnościowego, zarządzających łańcuchami dostaw oraz menedżerów logistyki współpracujących z firmami spożywczymi, studentów szkół wyższych, na kierunku logistyka, a także studentów kierunków związanych z produkcją żywności. Autor książki, Samir Dani, jest profesorem Katedry logistyki i łańcucha dostaw na Uniwersytecie Huddersfield. Ma bogate doświadczenie w prowadzeniu projektów badawczych dotyczących tematyki zarządzania łańcuchem dostaw, szacowania ryzyka, zrównoważonego rozwoju przemysłu spożywczego. Swoje publikacje kieruje zarówno do odbiorcy akademickiego, jak i praktyków.
Numer ISBN | 978-83-01-18531-2 |
Wymiary | 165x235 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 256 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze