Zarządzanie jakością usług
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2018 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Pierwszy w Polsce podręcznik poświęcony w całości tematowi zarządzania jakością w sektorze usługowym. Książka zawiera innowacyjne i autorskie rozwiązania oraz objaśnienia i adaptacje najlepszych światowych koncepcji. Autor skupia się m.in. na modelu Kano objaśniającym, w jaki sposób różni się odbiór charakterystyk oferowanych usług. Wskazuje również możliwe zastosowanie zasad Lean w odniesieniu do specyfiki branży. Kluczowym elementem podręcznika jest autorska mapa jakości P/P – metoda umożliwiająca przede wszystkim diagnozę stanu usług w firmie. Sposób prezentacji wiedzy oraz wyczerpujące informacje na temat praktycznego zastosowania opisywanych technik sprawiają, że z książki mogą skorzystać zarówno studenci, jak i menedżerowie usługowi czy konsultanci zajmujący się wdrażaniem usprawnień w przedsiębiorstwach.
Numer ISBN | 978-83-01-19897-8 |
Wymiary | 165x235 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 166 |
Język | polski |
Recenzja | Zarządzanie jakością usług to bardzo ważny temat, wychodzący naprzeciw współczesnym naukom o zarządzaniu. Praca jest oparta o szeroką i dogłębną analizę literatury. Za jej dużą zaletę uważam zwrócenie uwagi na rzadko poruszane w kontekście jakości usług wątki, takie jak Lean Service i kultura organizacyjna w usługach. dr hab. inż. Radosław Wolniak, Politechnika Śląska Pozycja ma charakter aplikacyjno-poznawczy. Wzbogaca zasób wiedzy na temat zarządzania jakością w przedsiębiorstwach usługowych. Przedstawione zostały metody i narzędzia zarządzania jakością, oparte na teorii usług. Autor udziela wskazówek Czytelnikom, którymi z całą pewnością będą nie tylko studenci, lecz także – a może przede wszystkim – menedżerowie organizacji usługowych. Cechy wnikliwego badacza powodują, iż monografia jest interesującą lekturą zarówno dla praktyków jak i teoretyków sfery usługowej. dr hab. Monika Dobska, prof. nadzw., Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu |
Podziel się opinią
Komentarze