Trwa ładowanie...
d37hyjb
20-03-2014 00:00

Z łąki na talerz

książka
Oceń jako pierwszy:
d37hyjb
Z łąki na talerz
Rok wydania
Autorzy
Inne
Źródło: Inne

Już w epoce kamiennej ludzie zorientowali się, że rośliny nie tylko urozmaicają jedzenie, ale korzystnie działają na zdrowie.

Dzięki instynktowi i doświadczeniu doszli do wniosku, że wiele z nich może pomóc w wyleczeniu rozmaitych schorzeń, zagoić rany, złagodzić dokuczliwe dolegliwości (…). Natura bogata jest w najwspanialsze, najzdrowsze i najtańsze rośliny lecznicze. Zdrowo i ciekawie można urozmaicić nasz jadłospis wieloma z nich, dlatego warto je poznać. Znakomicie przydaje się znajomość jadalnych chwastów na wycieczkach, biwakach, wakacjach pod namiotem – szczególnie teraz, kiedy wraca moda na zdrową żywność, a wielu ludzi zostaje wegetarianami (…). Sporo wiemy o stosowaniu takich przypraw, jak imbir, cynamon, goździki, kardamon, kurkuma czy szafran. Ze świata przywozimy kasję, palczatkę cytrynową, anyż gwiazdkowy czy sumak garbarski, a zapominamy o tym, że nasze pola, łąki i lasy pełne są dziko rosnących roślin, które urozmaicały smak potraw naszych przodków.

Z łąki na talerz
Numer ISBN

978-83-7943-033-8

Wymiary

210x210

Gatunek

Książki kucharskie

Oprawa

1

Liczba stron

232

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d37hyjb
d37hyjb
d37hyjb