Sery: gatunki, rodzaje, smaki
| Autorzy |
Sery to jeden z najstarszych, znanych człowiekowi produktów spożywczych. Dokładnie nie wiadomo, kiedy i gdzie wyprodukowano pierwszy ser. Najprawdopodobniej stało się to ponad 10 000 lat temu, kiedy to udomowiono w Mezopotamii kozy i owce. Dzisiaj przegryzając ulubiony ser smakowitymi winogronami i popijając lampką wina z wdzięcznością myślimy o przodkach.
Ser króluje w kuchni pod różnymi postaciami. W książce znajduje się ponad 300 przepisów na dania z serem jako głównym składnikiem, dodatkiem lub deserem. W każdej postaci jest niezwykły, pełen aromatu i smaku. Podane przepisy pochodzą z różnych stron świata i pokazują, jak bardzo jesteśmy w kuchni pomysłowi.
| Numer ISBN | 83-7404-633-3 |
| Wymiary | 145x210 |
| Gatunek | Książki kucharskie,Poradniki |
| Oprawa | 6 |
| Liczba stron | 240 |
Podziel się opinią
Komentarze