Trwa ładowanie...
deimji4
15-04-2010 00:00

Sery: gatunki, rodzaje, smaki

książka
Oceń jako pierwszy:
deimji4
Sery: gatunki, rodzaje, smaki
Autorzy
Inne
Źródło: Inne

Sery to jeden z najstarszych, znanych człowiekowi produktów spożywczych. Dokładnie nie wiadomo, kiedy i gdzie wyprodukowano pierwszy ser. Najprawdopodobniej stało się to ponad 10 000 lat temu, kiedy to udomowiono w Mezopotamii kozy i owce. Dzisiaj przegryzając ulubiony ser smakowitymi winogronami i popijając lampką wina z wdzięcznością myślimy o przodkach.

Ser króluje w kuchni pod różnymi postaciami. W książce znajduje się ponad 300 przepisów na dania z serem jako głównym składnikiem, dodatkiem lub deserem. W każdej postaci jest niezwykły, pełen aromatu i smaku. Podane przepisy pochodzą z różnych stron świata i pokazują, jak bardzo jesteśmy w kuchni pomysłowi.

Sery: gatunki, rodzaje, smaki
Numer ISBN

83-7404-633-3

Wymiary

145x210

Gatunek

Książki kucharskie,Poradniki

Oprawa

6

Liczba stron

240

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
deimji4
deimji4
deimji4