Trwa ładowanie...
d10qu3u
31-08-2023 23:20

Tradycje kulinarne Danii

książka
Oceń jako pierwszy:
d10qu3u
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Duńska kultura kulinarna to nie tylko gwiazdki Michelin i menu degustacyjne. To również kraina chleba żytniego, słodkich wypieków pachnących marcepanem i orzechami oraz najróżnorodniejszych otwartych kanapek. W codziennej diecie nie brakuje dań z wieprzowiny, śledzi oraz kawy. Każdy przystanek podróży po Półwyspie Jutlandzkim i duńskich wyspach to odkrywanie nowych oblicz smaku.
Tradycje kulinarne Dani to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - kulturoznawczyni, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.

Tradycje kulinarne Danii
Numer ISBN

978-83-67799-04-1

Wymiary

165x235

Oprawa

miękka ze skrzydełkami

Liczba stron

216

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d10qu3u
d10qu3u
d10qu3u
d10qu3u