Trwa ładowanie...
d1hd6dk
27-05-2021 09:00

Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa

książka
Oceń jako pierwszy:
d1hd6dk
Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Seria
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o zasadność jedzenia mięsa nigdy nie było bardziej aktualne. Jedni twierdzą, że jest ono passé, inni uważają, że to nasza polska tradycja. Jak jest naprawdę?

Ta książka powstała, ponieważ wierzę, że jako „obywatele świata” powinniśmy znać naszą historię. Zanim więc sięgniecie po smażoną pierś brojlera lub grillowaną karkówkę z tucznika, poznajcie prawdziwą historię polskiego mięsa i odkryjcie dawny świat polskiej kuchni, w której pekefleisz, pierśnik czy kapłon królowały nie tylko od święta.

Autorka

Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa
Numer ISBN

978-83-8191-270-9

Wymiary

133x215

Oprawa

twarda

Liczba stron

328

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1hd6dk
d1hd6dk
d1hd6dk
d1hd6dk