Trwa ładowanie...
d2o4lee
26-11-2021 13:00

Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku

książka
Oceń jako pierwszy:
d2o4lee
Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku
Tytuł oryginalny

L’école de la pâtisserie. 100 recettes de chef expliquées pas à pas

Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, placek z truskawkami, makaroniki z malinami itd.); poprzez łatwe, rodzinne przepisy (czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe, tartę Tatin z jabłkami itd.); po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i z poziomkami itd.). Pod koniec książki znajduje się opis przyborów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.

Wszystkie przepisy są zilustrowane, często towarzyszy im porada szefa kuchni.

Szkoła Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi i Czytelnik naprawdę może zostać prawdziwym cukiernikiem.

Szkoła Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów gotowania. Nauczycielami są tam laureaci wielkich, francuskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych. Są pasjonatami gotowania i z chęcią przekazują swoją wiedzę i doświadczenie studentom z całego świata.

"Trudno się oprzeć tej książce. Klasyka cukiernictwa krok po kroku, a w roli przewodników szefowie kuchni i nauczyciele ze słynnej szkoły Le Cordon Bleu. Nawet ja uwierzyłem, że dam radę! I tego Wam również życzę!"

Bartek Kieżun – Krakowski Makaroniarz, dziennikarz i autor książek kulinarnych

Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku
Numer ISBN

978-83-8144-040-0

Wymiary

230x280

Oprawa

twarda

Liczba stron

512

Język

polski

d2o4lee

Podziel się opinią

Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2o4lee
d2o4lee
d2o4lee
d2o4lee