Słodycze w roli głównej. Wykwintne desery. Musy, budynie i krem
Tytuł oryginalny | Dolci al cucchiaio. Mousse, budini e bavaresi |
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2013 |
Kategoria | |
Wydawnictwo | |
Seria |
Książka ta zawiera przepisy na najsmaczniejsze desery, takie jak: panna cotta, bavarese, zabajone czy parfait. Nie brak też w niej zaskakujących wariacji z pysznymi budyniami i musami w roli głównej. A do tego szczypta cukierniczej teorii i dużo praktycznych porad. Winogronowe bavarese z chantilly Blamanż migdałowy Crème brûlée Parfait z nugatem i sosem czekoladowym Tortini z ryżu basmati Zabajone z kwiatem pomarańczy Odbiorcy: - miłośnicy wszelkich deserów, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je samodzielnie - osoby szukające niezobowiązującego upominku. Dlaczego warto przeczytać tę książkę: - zawiera niezbędne informacje o sposobach przygotowywania puszystych deserów i ich najważniejszych składnikach, będących podstawą kulinarnego sukcesu - proponowane przepisy są proste, a jednocześnie ich „rezultat” niezwykle efektowny - staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom
Numer ISBN | 978-83-7660-799-3 |
Wymiary | 190x190 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 96 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze