Trwa ładowanie...
dc0v0zq
21-09-2023 09:20

Szabatowe przepisy. 100 receptur na żydowskie dania

książka
Oceń jako pierwszy:
dc0v0zq
Szabatowe przepisy. 100 receptur na żydowskie dania
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

100 przepisów na tradycyjne dania szabatowe, nowojorskie klasyki i zanurzoną w koszerności nowoczesność.
Wejdź do kuchni Marca Grossmana, który w Paryżu prowadzi kilka restauracji, i odkryj zarówno smaki ulicznego jedzenia, jak i bardziej intymną kuchnię opartą na tradycyjnych żydowskich przepisach z dzieciństwa autora.
Bajgle, banana bread, bob bowl przywodzą na myśl gwar nowojorskiej ulicy.
Chrupiąca chałka, kugel, czulent, holiszkies, cymes, gefilte fish, strudel subtelnie przemycają ideę szabatu, czasu odpoczynku, bliskości i odnawiania więzi z rodziną. Zadbania o siebie i bliskich.

Poczuj spokój i równowagę płynącą z obcowania z szabatową kuchnią.
W święto Purim upiecz hamantasze, tak słodkie jak smak zwycięstwa, w Chanukę usmaż latkes, a na święto Pesach przygotuj wspaniały talerz sederowy.
Odkryj bogactwo smaków i zapachów rodzących się na styku wielobarwnych kultur.

Szabatowe przepisy. 100 receptur na żydowskie dania
Numer ISBN

978-83-240-8510-1

Wymiary

165x235

Oprawa

twarda

Liczba stron

224

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dc0v0zq
dc0v0zq
dc0v0zq
dc0v0zq