Fleksitarianizm. Zielona kuchnia bez wyrzeczeń
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2023 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Chcesz zdrowo się odżywiać i jednocześnie zadbać o planetę?
Jedz dużo warzyw i mało mięsa! Poznaj kuchnię w duchu fleksitarianizmu!
Minęły już czasy, kiedy codziennie na stole musiał się pojawić kawałek mięsa. Jednak dieta wegetariańska, choć coraz bardziej popularna, ze względów zdrowotnych lub po prostu z tęsknoty za niektórymi smakami, nie jest dla każdego. Rozwiązaniem „pomiędzy” jest fleksitarianizm, czyli kuchnia w większości roślinna, jednak dopuszczająca od czasu do czasu produkty pochodzące od zwierząt.
Michalina Dudowicz, autorka popularnego profilu na Instagramie inmykitchen_pl, dzieli się swoimi doświadczeniami związanymi z elastycznym sposobem jedzenia – naturalnym i bez wyrzeczeń. W książce znajdziesz przepisy na śniadania, obiady i kolacje; makarony, sałatki, tapasy i desery. Jajka sadzone po azjatycku? Placuszki jogurtowe z sosem borówkowym i limonką? Tarta ze szparagami i szynką dojrzewającą? A może pieczone marchewki z dipem z ricotty?
Dzięki tej książce bez trudu skomponujesz fleksitariańskie menu. Elastyczne, pyszne, zdrowe i przede wszystkim łatwe do stosowania! Skusisz się?
Numer ISBN | 978-83-8317-172-2 |
Wymiary | 162x225 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 224 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze