Śluby polskie. Tradycje, zwyczaje, przepisy
Autorzy |
Jakie dni i miesiące są najlepsze na zawarcie małżeństwa? Co symbolizuje biel sukni ślubnej? Co zapewni stałość i wierność? Jaka jest recepta na udane małżeństwo? Na te i inne pytania nurtujące każdą przyszłą parę młodą autorka odpowiada, odwołując się do uświęconych tradycją rytuałów i obyczajów. Ta niezwykła książka zawiera anegdoty, pomysły na zabawę z gośćmi, a także przykłady jadłospisów weselnych i przepisy m.in. na zupę z lubczyku, placek zaręczynowy, piankę Afrodyty, gorący napój (głównie dla młodego męża) i koktajl na ognistą noc – aby w Waszym małżeństwie panowała wieczna miłość, wierność i... namiętność.
Numer ISBN | 978-83-247-1152-9 |
Wymiary | 170x240 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 328 |
Podziel się opinią
Komentarze