Trwa ładowanie...
d3hjbvm
05-02-2020 08:04

Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne

książka
Oceń jako pierwszy:
d3hjbvm
Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne to kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwarzania oraz spożycia, jak i bogactwa zachowanych przepisów. Dowiemy się zatem, jak powstawały likier, armaniak, koniak, calvados, whisky, gin, rum, które z nich preferowali nasi przodkowie i z jakich składników najczęściej je przyrządzano. Krok po kroku poznamy procesy ich wytwarzania wraz z opisem służących do tego profesjonalnych i domowych urządzeń, a także najbardziej udane przepisy na trunki, które uwiodą podniebienie i wprawią w dobry nastrój. Książkę wzbogacają praktyczne porady i autorskie przepisy Hieronima Błażejaka – mistrza w sztuce sporządzania nalewek, laureata wielu prestiżowych nagród w tej dziedzinie, a także informacje, jak poprawnie degustować nalewki.

Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne
Numer ISBN

978-83-7785-973-5

Wymiary

145x205

Oprawa

zintegrowana

Liczba stron

352

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3hjbvm
d3hjbvm
d3hjbvm
d3hjbvm