Trwa ładowanie...
dhdyf8m
15-12-2010 00:00

Kresowy tygiel kulinarny. Kuchnia Białoruska

książka
Oceń jako pierwszy:
dhdyf8m
Kresowy tygiel kulinarny. Kuchnia Białoruska
Rok wydania
Autorzy
"__wlasne
Źródło: "__wlasne

Swój codzienny jadłospis możemy wzbogacić potrawami kuchni innych narodów, zwłaszcza jeśli jest to kuchnia sąsiadów, mocno osadzona w historii Polski, kuchnia zagubiona w dawnych kresowych dworkach szlacheckich, mieszczańskich jadalniach i okopcona sadzą włościańskich pieców. Taki jest kresowy tygiel kulinarny. Może nie tak wyraźny jak kuchnie narodowe, ale realny, wystarczy tylko uważnie się przyjrzeć kulturze poszczególnych narodów, które ją budowały. Jest ona istotą kuchni pogranicza, zróżnicowana, ale i jednorodna, jednoznacznie łatwa do zidentyfikowania. Zapraszamy więc wszystkich, którym nieobce są rozkosze poszukiwania smaków, na kulinarną wyprawę na Kresy.

Kresowy tygiel kulinarny. Kuchnia Białoruska
Numer ISBN

978-83-7506-590-9

Wymiary

160x240

Gatunek

Książki kucharskie

Oprawa

6

Liczba stron

264

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dhdyf8m
dhdyf8m
dhdyf8m