Trwa ładowanie...
d195hk2
15-12-2015 00:00

Polska kuchnia regionalna

książka
Oceń jako pierwszy:
d195hk2
Polska kuchnia regionalna
Rok wydania
Wydawnictwo
Inne
Źródło: Inne

Polska kuchnia regionalna to rodzaj poradnika, w którym znalazły się przepisy na potrawy i przysmaki z wielu regionów Polski, takich jak Pomorze i Kaszuby, Wielkopolska i Kujawy, Śląsk, Pogórze (Podhale i Podkarpacie), Mazowsze i Kurpie, Warmia i Mazury, Małopolska, Podlasie.

Dzięki naszej książce Czytelnik może mieć całą kulinarną Polskę na własnym stole. Książka:

· zawiera niemal sto przepisów zainspirowanych tradycją kulinarną z regionów całej Polski – zupy, dania główne, desery, przysmaki;

· ukazuje specyfikę kulturową i kulinarną wybranych regionów naszego kraju – święta i imprezy związane z tradycją kulinarną danego obszaru;

· prezentuje efektowne zdjęcia potraw, przysmaków i z regionów;

· dostarcza różnorodnych inspiracji do stworzenia własnych dań i kosztowania swojskich potraw o niezliczonych smakach.

Polska kuchnia regionalna
Numer ISBN

978-83-7705-920-3

Wymiary

205x235

Gatunek

Książki kucharskie

Oprawa

6

Liczba stron

168

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d195hk2
d195hk2
d195hk2