Polak przy stole, czyli jedzenie, którym niszczymy sobie zdrowie i skracamy życie
Największy dietetyczny przekręt XX wieku!
Polak przy stole, czyli jedzenie, którym niszczymy sobie zdrowie i skracamy życie
Smarujesz pieczywo margaryną, a do smażenia używasz często oleju słonecznikowego? Popełniasz wielki błąd, choć reklamy, a nawet lekarze, przekonują cię, że jest inaczej.
Zapewne uważasz też, że masło i smalec są szkodliwe i zawierają cholesterol? Nawet nie wiesz, jak bardzo się mylisz. Nie ty jeden, gdyż mowa o być może największej manipulacji i przekręcie dietetycznym XX wieku! W to, o czym za chwilę przeczytasz, będzie ci naprawdę trudno uwierzyć.
Prof. dr hab. inż. Grażyna Cichosz, specjalistka technologii żywności i żywienia człowieka, jest jednym z ekspertów, którzy w tomie "Jedz, co chcesz. Sąd nad polskim stołem" (Wyd. Agora) rozprawiają się z największymi, najbardziej powszechnymi i szkodliwymi mitami na temat tego, co jemy. Krystyna Naszkowska przeprowadziła niezwykle interesujące rozmowy z naukowcami i lekarzami, które dla większości z nas będą rewolucyjne i wywrócą wszystko do góry nogami. Więcej szczegółów na kolejnych stronach.