Trwa ładowanie...
d4m1zi9
31-01-2020 13:27

Pikantne marynaty

książka
Oceń jako pierwszy:
d4m1zi9
Pikantne marynaty
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

W wielu domach w dalszym ciągu robi się bardzo dużo interesujących przetworów, a w ich niepospolitej rozmaitości odbija się cała różnorodność natury: wiosna to czas nie tylko truskawek i poziomek, ale też młodych buraków, botwiny, szczawiu, cebuli i szparagów, lato – moreli i jagód, agrestu, ogórków, pomidorów i patisonów, jesień jest porą zbioru jabłek, pigwy i pigwowca, gruszek, grzybów, derenia, jarzębiny, owoców dzikiej róży, żurawiny, kapusty. A wszystko to się kisi, marynuje, soli. Gotowe, kupowane przetwory nie zastąpią smaku prawdziwych, domowych, przyrządzanych własnoręcznie. To my sami przez dodanie różnych składników do sosów, pikli, kiszonek czy marynat nadajemy im niepowtarzalny smak, często wykorzystując warzywa z własnych ogródków lub działek.

Pikantne marynaty
Numer ISBN

978-83-7799-719-2

Wymiary

160x215

Oprawa

zintegrowana

Liczba stron

176

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4m1zi9
d4m1zi9
d4m1zi9
d4m1zi9