Pikantne ciasta i ciasteczka
Autorzy |
Pizze, tortille, quiche, foccacie, calzone, kulebiaki, paje, pastille...
Już w XIV w. w Egipcie pieczono pikantne ciasta i placki, a dzisiaj pod różnymi postaciami zna je cały świat. W książce znajdziemy przegląd przepisów z różnych krajów na: placki, ziołowe ciasteczka, pikantne babeczki, paluszki, pierożki, paszteciki. Można nawet przygotować kanapkowe torty, tort śledziowy lub szynkowy.
Autorka proponuje ponad 300 przepisów na kolacje, spotkania towarzyskie, obiady, lunche, drugie śniadania, przekąski i na małe co nieco. Mnóstwo pysznych pomysłów i niebanalnych potraw.
Numer ISBN | 978-83-7404-636-7 |
Wymiary | 145x205 |
Gatunek | Książki kucharskie,Poradniki |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 208 |
Podziel się opinią
Komentarze