Marynaty i przetwory kwaszone
| Forma wydania | Książka |
| Rok wydania | 2018 |
| Kategoria | |
| Wydawnictwo | |
| Seria |
Kuchnia staropolska nie mogła obejść się bez domowych przetworów z warzyw i owoców. Dziś – na fali powrotu do zdrowych nawyków żywieniowych – chętnie sięgamy po te powszechnie stosowane przez nasze babcie sposoby, gdyż własnoręcznie przygotowane przetwory nie zawierają sztucznych dodatków. Do najpopularniejszych metod utrwalania produktów zalicza się marynowanie i kwaszenie. Dzięki nim otrzymujemy pełnowartościowy i smaczny produkt. Przygotowane w zaciszu własnego domu, z wyselekcjonowanych, zdrowych warzyw i owoców przetwory, to prosty i pewny sposób na zatrzymanie smaków lata i jesieni w słoiku. Marynaty i przetwory kwaszone to zbiór przepisów na przetwory, po które najczęściej sięgamy, gdy w sklepach brakuje świeżych warzyw i owoców.
| Numer ISBN | 978-83-62521-77-7 |
| Wymiary | 135x210 |
| Oprawa | miękka |
| Liczba stron | 48 |
| Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze