Dobra kuchnia. Drinki i cocktaile
| Forma wydania | Książka |
| Rok wydania | 2019 |
| Autorzy | |
| Kategoria | |
| Wydawnictwo | |
| Seria |
Choć pierwszy zapis o drinku, cocktailu znajdziemy w angielskiej książce kucharskiej z XVI w., to nie ulega wątpliwości, że ojczyzną drinków jest Ameryka, gdzie w 1806 r. pojawiła się pierwsza wzmianka o „stymulującym likworze” skomponowanym z różnych trunków, cukru, wody i gorzkich ingrediencji.
Ogólnie rzecz biorąc nazwą „drink” lub „cocktail” określa się każdy napój mieszany, który zawiera alkohol. Dzięki recepturom zawartym w książce Czytelnik dowie się, jak przy użyciu dostępnych na rynku produktów i narzędzi samemu przyrządzić wyborny drink każdego rodzaju.
| Numer ISBN | 978-83-62976-87-4 |
| Wymiary | 135x210 |
| Oprawa | miękka |
| Liczba stron | 48 |
| Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze