Trwa ładowanie...
d9zgr4c
15-04-2010 00:00

Kuchnia europejska

książka
Oceń jako pierwszy:
d9zgr4c
Kuchnia europejska
Autorzy
Inne
Źródło: Inne

Na odmienność smaków w różnych krajach mają wpływ miejscowe tradycje i zwyczaje, które kształtuje głównie klimat, flora i fauna regionu. Wielką rolę odgrywają też wierzenia i religijne zakazy. Rezultatem przenikania się tych czynników są kuchnie narodowe – specyficzny dla każdego kraju zestaw potraw i sposobów przyrządzań dań. W Kuchni europejskiej Hanna Szymanderska – nazywana przez niektórych Pierwszą Kucharką Rzeczypospolitej – zamieściła nie tylko przepisy, ale i krótkie charakterystyki kuchni narodowych i regionalnych, co pozwoli czytelnikowi odkryć ich wyjątkową różnorodność. Książka zaprasza w niezwykłą podróż po europejskich zakątkach, wprowadza w bogaty świat smaków i aromatów.

Kuchnia europejska
Numer ISBN

978-83-245-1519-6

Wymiary

210x275

Gatunek

Książki kucharskie

Oprawa

6

Liczba stron

260

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d9zgr4c
d9zgr4c
d9zgr4c