Kuchnia europejska
Autorzy |
Na odmienność smaków w różnych krajach mają wpływ miejscowe tradycje i zwyczaje, które kształtuje głównie klimat, flora i fauna regionu. Wielką rolę odgrywają też wierzenia i religijne zakazy. Rezultatem przenikania się tych czynników są kuchnie narodowe – specyficzny dla każdego kraju zestaw potraw i sposobów przyrządzań dań. W Kuchni europejskiej Hanna Szymanderska – nazywana przez niektórych Pierwszą Kucharką Rzeczypospolitej – zamieściła nie tylko przepisy, ale i krótkie charakterystyki kuchni narodowych i regionalnych, co pozwoli czytelnikowi odkryć ich wyjątkową różnorodność. Książka zaprasza w niezwykłą podróż po europejskich zakątkach, wprowadza w bogaty świat smaków i aromatów.
Numer ISBN | 978-83-245-1519-6 |
Wymiary | 210x275 |
Gatunek | Książki kucharskie |
Oprawa | 6 |
Liczba stron | 260 |
Podziel się opinią
Komentarze