"Kotlet de wole", "cycek z kuraka", „Denmark from chicken”... Tego nie wymyśliłaby nawet Magda Gessler!
"Kotlet de wole", "cycek z kuraka", „Denmark from chicken”... Tego nie wymyśliłaby nawet Magda Gessler!
To nie żarty! Między innymi w tak oryginalny, egzotyczny i pełen błędów sposób różnego rodzaju polskie restauracje, bary czy jadłodajnie nazywają potrawy ze swojego menu. Nie ulega chyba Waszej wątpliwości, że nie brakuje w Polsce miejsc, które koniecznie powinna odwiedzić i „naprawić” Magda Gessler ze swoim programem Kuchenne rewolucje …
Na kolejnych stronach piszemy więcej na temat różnego rodzaju „kuchennych rewolucji”, rodzimych restauracji, jadłospisów i kulinarnych obyczajów. A wszystko przy okazji publikacji tomu Stół, jaki jest. Wokół kuchni w Polsce Wojciecha Nowickiego (Wyd. Muzeum Etnograficzne im. Seweryna Udzieli ), przy którym bledną wszystkie chyba dotyczące kuchni publikacje Magdy Gessler i innych piszących gwiazd telewizji.