Trwa ładowanie...
d5mj9p2
10-08-2023 12:46

Francja na talerzu

książka
Oceń jako pierwszy:
d5mj9p2
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

VADEMECUM
kuchni francuskiej.
Znajdziesz tu
WSZYSTKO,
co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji.

Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana?
Kto mieszka w serze casgiu merzu?
Czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji?
Ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu?
Jakie cukierki kupił w Galii Asterix?
Ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze?

350 zagadnień do rozgryzienia,
1250 specjałów do spróbowania,
375 przepisów do przetestowania,
260 osobistości ze świata francuskich kulinariów,
setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot…

Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crêpes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najlepsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek…

Chcesz gotować jak rodowity Francuz?
Z Francją na talerzu będziesz jak chef trzygwiazdkowej restauracji!

Bon appétit!

Francja na talerzu
Numer ISBN

978-83-240-9402-8

Wymiary

240x328

Oprawa

twarda

Liczba stron

434

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d5mj9p2
d5mj9p2
d5mj9p2
d5mj9p2