Trwa ładowanie...
d38szj4
30-01-2020 20:23

E-turystyka. Ekonomiczne problemy implementacji technologii cyfrowych w sektorze turystycznym.

książka
Oceń jako pierwszy:
d38szj4
E-turystyka. Ekonomiczne problemy implementacji technologii cyfrowych w sektorze turystycznym.
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Seria
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Publikacja jest owocem badań autora prowadzonych w zakresie wykorzystania technologii informatycznych w turystyce oraz współpracy z licznymi przedsiębiorstwami świadczącymi usługi informatyczne dla sektora turystycznego. Omówiono w niej: - wpływ oraz główne problemy zastosowania technologii informatycznych w działalności przedsiębiorstw, - historię rozwiązań informatycznych w sektorze lotniczym na przykładzie ewolucji systemów rezerwacyjnych, - historię zastosowań rozwiązań informatycznych w sektorze hotelarskim oraz touroperatorów, - rewolucję internetową z połowy lat 90. XX wieku, która miała wpływ na rozwój sektora turystycznego, - problemy związane z implementacją rozwiązań informatycznych w sektorze publicznym (e-partnership, budowa systemów informacji turystycznej) - przyszłość zastosowań technik informatycznych w sektorze turystycznym (technologie mobilne, wirtualna rzeczywistość). W książce zamieszczono studia przypadków, które są przykładami badań naukowych w zakresie e-turystyki prowadzonych na całym świecie. Publikacja jest przeznaczona dla wszystkich zainteresowanych problematyką zastosowań ICT w sektorze turystycznym, a w szczególności dla praktyków życia gospodarczego, pracowników administracji publicznej, pracowników naukowych oraz studentów kierunków związanych z turystyką. Dr Adam Pawlicz – doktor nauk ekonomicznych, pracownik Katedry Zarządzania Turystyką na Uniwersytecie Szczecińskim

E-turystyka. Ekonomiczne problemy implementacji technologii cyfrowych w sektorze turystycznym.
Numer ISBN

978-83-01-17063-9

Wymiary

165x235

Oprawa

miękka

Liczba stron

132

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d38szj4
d38szj4
d38szj4
d38szj4