Trwa ładowanie...
d2ghv2b
15-04-2010 00:00

Dania z anegdotą

książka
Oceń jako pierwszy:
d2ghv2b
Dania z anegdotą
Autorzy
Inne
Źródło: Inne

Z jednej strony przepisy na najpopularniejsze – proste i wykwintne – sosy, sałaty, przekąski zupy, dania rybne, mięsne i desery. Z drugiej – ich niezwykłe dzieje, opowiedziane ze swadą i humorem. Przygotowując najsłynniejsze dania z kuchni polskiej i światowej, dowiemy się m.in., gdzie powstał majonez, dlaczego aż cztery osoby powinny przyprawiać sałatę, czym jest „czernina” znana z Pana Tadeusza i co naprawdę kryje się pod nazwą „szarlotka”.

Dania z anegdotą
Numer ISBN

978-83-247-0195-7

Wymiary

130x205

Gatunek

Książki kucharskie

Oprawa

6

Liczba stron

224

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ghv2b
d2ghv2b
d2ghv2b
d2ghv2b

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj