Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni
| Forma wydania | Książka |
| Rok wydania | 2017 |
| Autorzy | |
| Kategoria | |
| Wydawnictwo |
Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory – bo i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i swoich bliskich? Poznaj zasady gry obowiązujące w kuchni batch: 1. Korzystaj z naturalnych składników. 2. Do przetworów wybieraj sezonowe warzywa i owoce (można się nimi przy okazji objeść). 3. Powiedz „nie” marnowaniu żywności. 4. Zastosuj odpowiednią metodę konserwacji. 5. Szukaj inspiracji w tradycyjnych kuchniach całego świata. 6. Nie bój się eksperymentować. 7. Zakręcaj słoiki w towarzystwie. Zakasz rękawy i do roboty. Just batch it!
| Numer ISBN | 978-83-7515-446-7 |
| Wymiary | 203x252 |
| Oprawa | twarda |
| Liczba stron | 352 |
| Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze