ZIOŁA. Nowa encyklopedia.Właściwości i zastosowanie w odżywianiu, leczeniu i kosmetyce
Tytuł oryginalny | Nuova enciclopedia delle erbe.Riconoscimento e uso medicinale alimentare,aromatico,cosmetico |
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2018 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Książka stanowi nieocenione źródło wiedzy. Zawiera informacje o 170 roślinach popularnych w całej Europie, cenne wskazówki dotyczące sposobu i optymalnego okresu zbioru ziół oraz najlepszego wykorzystania ich właściwości leczniczych. Dodatkowo obszerna, obejmująca ponad 100 haseł część poświęcona najczęstszym dolegliwościom, a w każdej z nich przyporządkowano odpowiednie receptury na maceraty czy napary. Poza tym zamieszczono 120 przepisów kulinarnych pozwalających w pełni docenić zalety aromatycznych przypraw ziołowych. Ta część to prawdziwa książka kucharska, dzięki której można szybko przygotować tarty, zupy, makarony, ziołowe omlety i sałatki, a także desery, konfitury, galaretki, dżemy, syropy, likiery.
Ta encyklopedia to coś więcej niż teoretyczne informacje o roślinach – są w niej także ciekawostki o wykorzystywaniu ziół w leczeniu, kosmetykach i gastronomii. To prawdziwa gratka nie tylko dla miłośników zdrowego stylu życia, naturalnych metod leczenia i pysznych potraw z ziołowym aromatem. To także praktyczny poradnik medycyny naturalnej, z którego można się dowiedzieć, jak łagodzić częste problemy zdrowotne, przy których nie trzeba sięgać po leki syntetyczne.
Książka zawiera także wskazówki, jak samodzielnie uprawiać zioła i jak zbierać rośliny dziko rosnące.
Odbiorcy:
- miłośnicy zdrowego stylu życia, naturalnych metod leczenia i pysznych potraw z ziołowym aromatem
- osoby, które interesują się ziołami i chcą poszerzyć swoją wiedzę
Numer ISBN | 978-83-7660-683-5 |
Wymiary | 168x240 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 384 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze