Trwa ładowanie...
d1mnoc9
31-01-2020 13:14

Włoska sztuka dobrego gotowania

książka
Oceń jako pierwszy:
d1mnoc9
Włoska sztuka dobrego gotowania
Tytuł oryginalny

La scienza in cucina e l'arte di mangiar bene

Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii

Włoska sztuka dobrego gotowania to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia. Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie oraz wydawnictwa Muza.

Książkę przetłumaczyły: Tessa Capponi-Borawska, znana italianistka i wykładowca Uniwersytetu Warszawskiego, zajmującą się od lat popularyzacją włoskiej kultury i kuchni, autorka książek Moja kuchnia pachnąca bazylią i Dziennik Toskański, a także dziennikarka pisząca od lat felietony dla „Twojego Stylu” i „Kuchni” oraz Małgorzata Jankowska-Buttitta, również italianistka, antropolog kultury, dziennikarka, autorka książki Niezapomniana kuchnia Warmii i Mazur, a także wielu interesujących wykładów i felietonów o gastronomii oraz kulturze Włoch w polskiej prasie i radiu.

Włoska sztuka dobrego gotowania
Numer ISBN

978-83-287-0764-1

Wymiary

165x240

Oprawa

miękka ze skrzydełkami

Liczba stron

512

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1mnoc9
d1mnoc9
d1mnoc9
d1mnoc9