Wegańska spiżarnia. Sztuka przygotowywania wegańskich kremów, serów, sosów, lodów i zastępników mięsa
Tytuł oryginalny | The Homemade Vegan Pantry: The Art of Making Your Own Staples |
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2018 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Wegańskie slow food w pysznym wydaniu! Książka Królowej Wegańskich Serów nareszcie po polsku!
Jesteś weganinem, ale czasem tęsknisz za smakiem zapiekanego sera lub chciałbyś zaskoczyć znajomych przyrządzając bezmięsne żeberka z sosem BBQ?
Miyoko Schinner, ceniony na całym świecie autorytet w kuchni wegańskiej, prowadzi czytelników poprzez techniki przygotowywania bezmięsnych i bezmlecznych wersji majonezów, serów, sosów, kiełbasek, makaronów, kremów w stylu francuskim czy lodów. W książce ilustrowanej apetycznymi zdjęciami znajdziesz:
– przepisy na gotowe mieszanki ciast, naleśników, które możesz długo przechowywać,
– instrukcje przygotowania podstawowych sosów, ciasteczek czy serów, które możesz dowolnie modyfikować wzbogacając o ulubione dodatki,
– genialne w swojej prostocie przepisy na bezmięsne żeberka, wege bekon, paluszki bezrybne, pierś bezdrobiową, a nawet wegańską wieprzowinę.
__
„Wegańska Spiżarnia” podnosi poprzeczkę w kuchni opartej na roślinach, pokazując, że weganizm to pełne głębokiego smaku dania i brak nudy na talerzu.
Numer ISBN | 978-83-65601-00-1 |
Wymiary | 189x228 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 224 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze