Trwa ładowanie...
d1bpl1k
03-02-2020 20:39

Wegańska spiżarnia. Sztuka przygotowywania wegańskich kremów, serów, sosów, lodów i zastępników mięsa

książka
Oceń jako pierwszy:
d1bpl1k
Wegańska spiżarnia. Sztuka przygotowywania wegańskich kremów, serów, sosów, lodów i zastępników mięsa
Tytuł oryginalny

The Homemade Vegan Pantry: The Art of Making Your Own Staples

Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Wegańskie slow food w pysznym wydaniu! Książka Królowej Wegańskich Serów nareszcie po polsku!

Jesteś weganinem, ale czasem tęsknisz za smakiem zapiekanego sera lub chciałbyś zaskoczyć znajomych przyrządzając bezmięsne żeberka z sosem BBQ?

Miyoko Schinner, ceniony na całym świecie autorytet w kuchni wegańskiej, prowadzi czytelników poprzez techniki przygotowywania bezmięsnych i bezmlecznych wersji majonezów, serów, sosów, kiełbasek, makaronów, kremów w stylu francuskim czy lodów. W książce ilustrowanej apetycznymi zdjęciami znajdziesz:

– przepisy na gotowe mieszanki ciast, naleśników, które możesz długo przechowywać,

– instrukcje przygotowania podstawowych sosów, ciasteczek czy serów, które możesz dowolnie modyfikować wzbogacając o ulubione dodatki,

– genialne w swojej prostocie przepisy na bezmięsne żeberka, wege bekon, paluszki bezrybne, pierś bezdrobiową, a nawet wegańską wieprzowinę.

__

„Wegańska Spiżarnia” podnosi poprzeczkę w kuchni opartej na roślinach, pokazując, że weganizm to pełne głębokiego smaku dania i brak nudy na talerzu.

Wegańska spiżarnia. Sztuka przygotowywania wegańskich kremów, serów, sosów, lodów i zastępników mięsa
Numer ISBN

978-83-65601-00-1

Wymiary

189x228

Oprawa

twarda

Liczba stron

224

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1bpl1k
d1bpl1k
d1bpl1k
d1bpl1k