Tylko kiszonki
| Forma wydania | Książka |
| Rok wydania | 2022 |
| Autorzy | |
| Kategoria | |
| Wydawnictwo |
Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie.
Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów.
Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.
| Numer ISBN | 978-83-280-9487-1 |
| Wymiary | 148x215 |
| Oprawa | miękka |
| Liczba stron | 160 |
| Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze