Trwa ładowanie...
d3pgxww
25-01-2022 15:00

Tylko kiszonki

książka
Oceń jako pierwszy:
d3pgxww
Tylko kiszonki
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie.

Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów.

Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.

Tylko kiszonki
Numer ISBN

978-83-280-9487-1

Wymiary

148x215

Oprawa

miękka

Liczba stron

160

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3pgxww
d3pgxww
d3pgxww
d3pgxww