Trwa ładowanie...
d153gjs
13-09-2021 12:00

Tradycje kulinarne Szwecji

książka
Oceń jako pierwszy:
d153gjs
Tradycje kulinarne Szwecji
Forma wydania

Książka

Rok wydania
Autorzy
Kategoria
Wydawnictwo
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.

Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.

Tradycje kulinarne Szwecji
Numer ISBN

978-83-65520-53-1

Wymiary

165x235

Oprawa

miękka ze skrzydełkami

Liczba stron

240

Język

polski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d153gjs
d153gjs
d153gjs
d153gjs