Trwa ładowanie...
d2f8dxu

Tomasz Deker

Instagram.com
Źródło: Instagram.com

Tomasz Deker należy do gastronomicznej czołówki naszego kraju. Mistrz kulinarny twierdzi, że jego ukochane cukiernictwo to sprawa prosta, ale wymagająca odwagi. Jest precyzyjny, bardzo dokładny, uzdolniony artystycznie, podpisuje się pod najwyższą jakością i nie chodzi na skróty.

Tomasz Deker – życiorys

Tomasz Deker przyszedł na świat w 1977 roku. Ma cztery siostry. Obecnie sztuka cukiernicza jest jego największą życiową pasją, ale początki związane z wyborem zawodu były po prostu pójściem do szkoły, jaką wybierali również koledzy z bloku. Tam Deker odkrył jednak swoje powołanie, ogromną miłość do deserów, a zwłaszcza czekolady, nauczył się podstaw fachu i ciężko pracował. Doświadczenie zawodowe zdobywał pod okiem mistrzów cukiernictwa w Poznaniu, Francji, Szwecji, Belgii, Holandii, Szwajcarii, Niemczech, we Włoszech, gdzie miał szczęście pracować w świetnych restauracjach z najlepszymi kucharzami.

Tomasz Deker pozostaje związany z Trójmiastem od lat. Ma dwie córki.

Tomasz Deker – osiągnięcia

Tomasz Deker stworzył sieć cukierni Deker Patissier & Chocolatier, z którą był związany przez 9 lat i został usunięty z zarządu w nieprzyjemnej atmosferze. Przez 6 lat pracował jako szef cukierni w Sopocie w jednym z najlepszych hoteli. Prowadzi warsztaty, szkolenia, wykłady, prezentacje, uczestniczy w pokazach.

Tomasza Dekera mogliśmy oglądać również w telewizji na antenie w takich programach, jak "Kawa czy herbata?", "Pytanie na śniadanie", ”Desery Dekera”. Od lat współpracuje także z najbardziej znanymi magazynami kulinarnymi w naszym kraju.

Tomasz Deker – książki

Pierwsza samodzielna książka Tomasza Dekera ukazała się na polskim rynku literackim w 2017 roku nakładem Burda Publishing Polska. Na półkach księgarni dostępna jest także książka kucharska z autorskimi przepisami szesnastu szefów kuchni, w tym Dekera oraz Roberta Sowy, Tomasza Jakubiaka czy Teo Vafidisa.

Tomasz Deker – nagrody

Tomasz Deker niejednokrotnie reprezentował Polskę w konkursach kulinarnych na skalę międzynarodową i zdobył mnóstwo nagród. Obecnie to on jest zapraszany jako juror na zawody branżowe, także poza granicami kraju.

Tomasz Deker
Bibliografia
d2f8dxu

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2f8dxu
d2f8dxu
d2f8dxu
d2f8dxu

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj