Trwa ładowanie...
d4lvjar

Tomasz Jakubiak

Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Tomasz Jakubiak to kucharz i dziennikarz kulinarny znany z programu telewizyjnego "Jakubiak lokalnie", szef kuchni w restauracji Gar Jakubiaka i autor książek kucharskich. Promuje polską kuchnię i lokalne produkty.

Tomasz Jakubiak – szef kuchni i pasjonat

Tomasz Jakubiak jest charyzmatycznym kucharzem, który początkowo pojawiał się w telewizji śniadaniowej "Dzień Dobry TVN" oraz programie "Pytanie na śniadanie" na antenie Telewizji Polskiej. Udzielał się również w radiu – audycji z jego udziałem można było posłuchać w Czwórce i Antyradiu. Wzrost popularności Tomasza Jakubiaka nastąpił, gdy kucharz został gospodarzem programu kulinarnego Jakubiak lokalnie w ramach oferty telewizji Kuchnia+. Wysoka oglądalność wpłynęła na wzrost liczby sympatyków Jakubiaka. W ramach oferty kanału można go obejrzeć również w seriach "Jakubiak w sezonie", "Jakubiak z miłości do lokalności" i "Jakubiak rodzinnie”.

Tomasz Jakubiak prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, podczas których prezentuje swoje umiejętności i dzieli się wiedzą. Uczestniczy też w festiwalach i konkursach kulinarnych jako juror i trener. Brał udział m.in. w Food Film Festiwal, na którym pojawiły się takie osobistości jak brytyjski kucharz i dziennikarz Nigel Slater. Tomasz Jakubiak jest organizatorem imprezy poświęconej kuchni ulicznej Street Food Festival by Tomasz Jakubiak, która odbywa się w Warszawie.

Tomasz Jakubiak – działalność i podróże

Tomasz Jakubiak działa jako dziennikarz kulinarny, jest autorem licznych felietonów publikowanych na łamach magazynu "Moje Gotowanie". Współpracował też z serwisem Newsgastro.pl i magazynem "Food Service", dzieląc się przepisami i udzielając wywiadów. Różnorodna działalność Jakubiaka obejmuje też wspieranie różnych organizacji i akcji, w tym SOS Wioski dziecięce czy Fundacji Klubu Szefów Kuchni.

Poza prowadzeniem programów kulinarnych, warsztatów i spotkań, Tomasz Jakubiak podróżuje po świecie, poznając kuchnie różnych krajów i biorąc udział w szkoleniach. Odwiedził m.in. Gruzję, Sri Lankę, Maderę czy Włochy, jeździ również po Polsce, poznaje koloryt lokalnych kuchni i promuje polskie produkty. Tomasz Jakubiak założył w Warszawie restaurację Gar Jakubiaka, która uprzednio należała do znanej restauratorki Magdy Gessler. Popularny szef kuchni jest też współwłaścicielem sieci restauracji S’poco Loco.

Tomasz Jakubiak – książki

W 2015 roku zadebiutowała autorska publikacja Jakubiaka pt. "Jakubiak lokalnie", w której kucharz prezentuje swoje najlepsze przepisy, poleca tradycyjną polską kuchnię i świeże produkty. Jesienią 2017 roku pojawiła się kolejna kulinarna książka szefa kuchni zatytułowana "Z miłości do lokalności. Tradycyjne dania w nowej odsłonie".

d4lvjar

Podziel się opinią

5
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4lvjar
d4lvjar
d4lvjar
d4lvjar

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj