Smaki Indii. Smaki świata
Tytuł oryginalny | Bolly cook |
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2015 |
Autorzy | |
Kategoria | |
Wydawnictwo |
Książka dla miłośników dobrej kuchni i kulinarnych podróży. Kuchnia indyjska kształtowała się przez wiele wieków. Podstawowymi cechami są zapewne przyprawy używane do przygotowywania potraw. Tymi ziołami są oczywiście: kolendra, curry, kurkuma, czerwone i zielone strączki chili, szafran, cynamon, curry, czarne nasiona gorczycy, anyż, kozieradka, asafetyda, tamaryndowce, goździki, kardamon i wiele, wiele innych. Nowoczesna szata graficzna i niezwykle barwne fotografie.
Numer ISBN | 978-83-280-1266-0 |
Wymiary | 190x240 |
Oprawa | miękka ze skrzydełkami |
Liczba stron | 140 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze