Słodycze w roli głównej. Słodkie chwile. Rogaliki, naleśniki, ciasteczka.
Tytuł oryginalny | Momenti golosi. Brioche, frollini e crepe |
Forma wydania | Książka |
Rok wydania | 2013 |
Kategoria | |
Wydawnictwo | |
Seria |
Od klasycznych biszkoptów po przepyszne drożdżówki, od korzennych herbatników po wyśmienite pączki z konfiturą morelową – wszystkie przepisy i tajniki dotyczące przygotowania ciastek, które można podać i na śniadanie, i na podwieczorek. Książka zawiera też krótki kurs ciastkarstwa z praktycznymi poradami i podstawowymi technikami cukierniczymi. Herbatniki z miodem i sezamem Rogaliki z kremem anyżowym Naleśniki suzette Granita kawowa Zaletti Naleśniki kasztanowe z ricottą Odbiorcy: - miłośnicy słodkich przekąsek, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je samodzielnie - osoby szukające niezobowiązującego upominku. Dlaczego warto przeczytać tę książkę: - zawiera podstawowe informacje o rodzajach ciast używanych do przygotowania ciastek, rogalików, drożdżówek, naleśników - proponowane przepisy są proste, a jednocześnie ich „rezultat” niezwykle efektowny - staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom
Numer ISBN | 978-83-7660-800-6 |
Wymiary | 190x190 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 96 |
Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze