Schronisko Smaków. Moja góralska kuchnia.
| Forma wydania | Książka |
| Rok wydania | 2016 |
| Autorzy | |
| Kategoria | |
| Wydawnictwo |
Magda Gessler i górale – to mieszanka pełna temperamentu i... smaku. Gwiazda Kuchennych rewolucji zrealizowała swoje marzenie o restauracji w Tatrach. I połączyła kulinarną tradycję Podhala z tym, co przywiozła w polskie góry ze świata. Dlatego wśród jej góralskich przepisów znajdzie się miejsce na tradycyjną kwaśnicę – choć w unowocześnionej wersji, na pachnące Hiszpanią krewetki z chilli czy hamburgera zrobionego zgodnie z najlepszymi wzorami prosto ze Stanów Zjednoczonych. „Książka, którą oddaję w Państwa ręce, to nie tylko kilkadziesiąt przepisów na dania doprawione góralszczyzną, ale i wzruszający album o kulturze Podhala – wczoraj i dziś. To fascynujący region, który ostrożnie przyjmuje to, co nowe, by dać nam szansę obcowania z cudowną - pełną barw, dźwięków i obrazów - tradycją. A to coraz rzadsze. Chcę, żeby każda strona Schroniska smaków była moim zaproszeniem dla Państwa w piękne i smaczne Tatry“.
| Numer ISBN | 978-83-7945-465-5 |
| Wymiary | 180x246 |
| Oprawa | twarda |
| Liczba stron | 176 |
| Język | polski |
Podziel się opinią
Komentarze